Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska, która rewelacyjnie prezentuje się na stole i na pewno zachwyci zarówno domowników jak i waszych znajomych.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 535
Składniki
Ser mozzarella kroimy w grubą kostkę i obsypujemy go bazylią.
Pomidora kroimy w ćwiartki i oczyszczamy go z gniazd nasiennych. Oczyszczonego kroimy w grubą kostkę. Ogórki kroimy na mniejsze kawałki. Obsypujemy solą i pieprzem.
Na patyczek do szaszłyków nabijamy najpierw kawałek pomidora, potem ser mozzarella, następnie oliwkę, a na końcu kawałek ogórka, powtarzamy cały schemat jeszcze raz na tym samym patyczku. Tak przygotowanego szaszłyka układamy na talerzu.
Robimy tak aż do wyczerpania składników. Podajemy udekorowane oliwkami. Smacznego !!!
;-D
;-)))