Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pomysł na "sałatkowe" imprezy. Prosty i mam nadzieję,że Wam roladki też będą smakowały ;)
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 692
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16811
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 119
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 692
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16811
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 119
Składniki
Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Paprykę oczyścić,odkroić 16. cienkich pasków,resztę pokroić w drobną kosteczkę.
Z pęczka szczypiorku odłożyć 8 najdłuższych gałązek (przekroić je na pół),resztę drobno pokroić.
Drobno pokroić również pieczarki,ogórki,koperek.
Składniki,oprócz szynki,wymieszać w misce dodając tyle majonezu,by wszystko się "skleiło".
Doprawić sosem w proszku,pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Farsz rozłożyć równo na plastrach szynki,roladki zwinąć i każdą związać odlożoną gałązką szczypiorku,dekorując paskami papryki. Roladki ułożyć na półmisku,przykryć folią spożywczą. Folię nakłuć w kilku miejscach,by danie się nie "spociło" i odłożyć do lodówki na około 2. godz.
Życzę smacznego!