Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie dla miłośników grzybów:)
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 34
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1981
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 34
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1981
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Dodać posiekany czosnek, zarumienić. Następnie dodać posiekane grzyby, dodać szczyptę soli i pieprzu do smaku, oraz łyżkę masła. Standardowo można użyć pieczarek. Ja lubię zbierać grzyby w sezonie i mrozić w zamrażarce. Potem wystarczy odmrozić, odsączyć nadmiar wody i gotowe :) W tym czasie ugotować makaron w osolonej wodzie. Gdy grzyby są już podsmażone dodać makaron i wszystko chwile podsmażać mieszając. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki, zamieszać, jeszcze chwilkę podsmażyć. Smacznego :)