Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z cebulą i boczkiem, klasyczny smak - nic dodać nic ująć:).
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1051
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1349
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12888
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1051
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1349
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12888
Składniki
Masło kroimy na kawałki i zagniatamy z pozostałymi składnikami na ciasto. Wałkujemy cienko, wyklejamy nim formę na tartę o średnicy 27cm. Nakłuwamy widelcem, pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut, do delikatnego zezłocenia.
Cebulę i boczek podsmażamy na rozgrzanej patelni. W razie potrzeby podlewamy wodą - cebula powinna zmięknąć. W międzyczasie przygotowujemy masę jajeczną: jajka roztrzepujemy ze śmietaną i przyprawami.
Na podpieczony spód wykładamy pieczarki z porem i ser. Zalewamy masą jajeczną. Zapiekamy w temperaturze 190 stopni przez około 20-30 minut aż masa się zetnie.