Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3119
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 231
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3119
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 231
Składniki
Wykonanie: Mąkę wyrobić z masłem, jajkiem, 3 łyżkami mleka, solą i odrobiną wody. Następnie przykryć i schłodzić. Na rozgrzanym oleju przysmażyć posiekaną cebulę i szynkę. Śmietankę rozbełtać z resztą mleka, 3 jajkami, startym serem i przyprawami do smaku, dodać przysmażoną cebulę i szynkę i lekko wymieszać. Schłodzone ciasto rozwałkować, przenieść do natłuszczonej formy, wylać przygotowaną masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 60 minut.