Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla tych ktorzy lubieja dobrze zjesc i nie boja sie wyzwan
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
odgotowac przez 15 min.watrobke(jezeli ktos lubi moze dodac serduszko)po ostygnieciu pokroic w kostke2. na patelni podsmazyc (na oliwie z oliwek)cebule i szczypiorek,,dodac watrobke i orzeszki3. po 5 minutach dodajemy umyty ryz i zielenine drobno skojona,podlewamy woda4. solimy i pieprzymy,a po odparowaniu plynu skrapiamu obficie sokiem z cytryny5. z ciasta wykrawamy krazki,tak aby pasowaly do wielkosci naszych foremek i przykryly gore naszych tartelinek(jezeli jest to fillo,potrzeba ich na kazda foremke po 6)6. kazdy plat ciasta fillos smarujemy delikatnie cieplyn maslem i nakladamy jeden na drugi7. platy ukladamy do foremek i wkladamy nadzienie,przykrywamy gore,smarujemy roztrzepanym jajkiem i do piekarnika(185) na 20-25 min8. podajemy gorace ze smietana,super jak macie tzadzyki