Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegański tatar z lososia to smaczne i zdrowe danie, które jest źródłem wielu ważnych składników odżywczych. Tofu jest bogate w białko, witaminy i minerały, a także ma niską zawartość tłuszczu, co czyni je idealnym zamiennikiem mięsa. W połączeniu z cebulą, czosnkiem i masłem orzechowym, tatar jest pełen smaku i aromatu.
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 90
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 30
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 114
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 90
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 30
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 114
Składniki
1. W rondelku rozgrzej olej i dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz czosnek. Smaż na średnim ogniu, aż cebula zmięknie. 2. Dodaj filet z tofu do rondelka i smaż przez 5 minut, aż lekko się zrumieni. 3. W misce wymieszaj sok z cytryny, masło orzechowe, sól i pieprz. 4. Dodaj do miski smażone tofu z cebulą i czosnkiem, natkę pietruszki i wymieszaj dokładnie. 5. Ułóż porcję wegańskiego tatara na kromce chleba żytniego i podawaj.