Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolejna propozycja podania śledzia. Bo czyż można sobie wyobrazić świąteczny i przedświąteczny czas bez śledzi? Tak więc i u mnie pojawia się na stole śledź w postaci tatara lub sałatki. Dziś propozycja na tatara ze śledzia z awokado. Pyszne połączenie.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Śledzie odsączamy z zalewy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy bardzo drobno
W drobną kosteczkę kroimy też cebulę, jajko, kiszone ogórki i awokado
Awokado po pokrojeniu skrapiamy sokiem z cytryny bądź limonki, żeby nie ściemniało
Całość doprawiamy pieprzem i ewentualnie delikatnie solą ( wcześniej sprawdzamy, jak słony jest śledź )
Dodajemy majonez i mieszamy
W kromkach chleba obręczą wycinamy koła
Na kołach z pieczywa układamy sałatkę śledziową wypełniając obręcz ( specjalną do deserów, sałatek, ryżu - ze specjalnym tłoczkiem, który ubija i dociska zawartość
Obręcz unosimy do góry, a tatara dowolnie dekorujemy i górę obsypujemy świeżo mielonym pieprzem