Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar ze śledzia :D
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 85
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 85
Składniki
2 godziny przed rozpoczęciem przygotowania tego przepisu wrzuć filety śledziowe do zimnej wody. Dzięki kąpieli pozbędziesz się nadmiernego słonego posmaku. Po upływie wspomnianego wcześniej czasu przystępujemy do przygotowania tatara ze śledzia. Filety śledziowe, cebule i ogórek kiszony kroimy w kostkę, przy czym cebulę i ogórek kroimy drobniej niż śledzie. Następnie kroimy szczypiorek i pietruszkę. Przygotowane składniki wrzucamy do miski, dodajemy świeżo mielonego pieprzu, 4-5 łyżeczek musztardy i mieszamy wszystko ze sobą (możecie jak na filmiku z przepisu wymieszać wpierw składniki przed dorzuceniem musztardy a potem ponownie zamieszać po dodaniu, ale to dla ludzi lubiących mieszać). Tatar prawie gotowy wystarczy, że dodacie jeszcze świeżo wyciśnięty sok z mandarynki, a i znowu wymieszacie. TADAM!! Wystarczy teraz nałożyć naszego tatara, na talerz możecie skorzystać z gotowych form, gdzie przyjmie on kształt przypominający spłaszczony walec lub niechlujnie usypać tak zwany „kopczyk”. Nieważne jak ułożycie tatar ze śledzia na talerzu i tak będzie smakował. Wesołych Świąt Bożego Narodzenia!!!