Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik z chleba tostowego w połączeniu z pysznymi pastami i warzywami smakuje wybornie. Kusi i przyciąga swoim smakiem. Szybko znika z talerza. Polecam na smakowita przekąskę.
tortownica średnica 24 cm, nóź, miski + łyżka, tarka, patelnia,
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 116
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 116
Składniki
Kromki chleba tostowego odkrawam dopasowując do tortownicy. Przygotowuję trzy pasty; Pasta 1 - pieczarki obrać i zetrzeć na tarce ( grube oczka), przesmażyć na oleju, doprawić do smaku pieprzem i solą. Po ostudzeniu połączyć z serkiem. Pasta 2 - cebulę obrać i pokroić w kostkę, szynkę i korniszony również pokroić. Wymieszać z serkiem , musztardą oraz majonezem wymieszanym ze śmietaną. Pasta 3 - ugotowane jajka po obraniu zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać opłukane starte na tarce rzodkiewki, pokrojony szczypiorek. Wszystko wymieszać z majonezem, doprawić do smaku pieprzem i solą. Składanie tortu: Do tortownicy układam pierwszą warstwę skrojonego chleba dopasowując kromki, nakładam pierwszą pastę, układam następną warstwę chleba, nakładam pastę drugą i znowu warstwa chleba, nakładam ostatnią trzecią pastę. Dociskam kromki, cały tort smaruje majonezem wymieszanym z gęstym jogurtem naturalnym. Dekoruję warzywami i wędliną.