Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną tortille z pysznym farszem złożonym z paluszków drobiowych panierowanych oraz warzyw takich jak papryka żółta i czerwona, sałata masłowa, oraz pysznego sosu na bazie jogurtu i majonezu.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1742
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1742
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Sałatę masłową dokładnie opłukać a następnie osuszyć. Czerwoną i żółtą paprykę opłukać , usunąć gniazda nasienne i pokroić w niewielką kostkę. Panierowane paluszki z kurczaka podsmażyć na gorącej oliwie, a następnie pokroić w różnej wielkości kawałki. Sos na bazie jogurtu naturalnego i majonezu; Majonez połączyć z jogurtem typu Grecki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Placki tortilli podgrzać na patelni grillowej po 3 minuty z każdej strony. Na plackach rozsmarować zrobiony wcześniej sos, rozłożyć liście sałaty, następnie kurczaka wcześniej lekko popieczone, dodać pokrojone papryki. Całość polać jeszcze sosem. Spód tortilli zwinąć do środka a następnie całą zwinąć w rulon. Dodatkowo dół obwinąć folią aluminiową. Polecam na imprezę karnawałową i nie tylko.