Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste dania zazwyczaj okazują się najsmaczniejsze. Klasyczne połączenie: ser, kurczak i pieczarki świetnie sprawdziło się również w przypadku tortilli:).
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 103
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 103
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Składniki
Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojonego w drobną kostkę kurczaka wraz z posiekaną cebulą i pokrojonymi w półplastry pieczarkami. Przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Smażymy do całkowitego odparowania wody. Studzimy. Mieszamy z mozzarellą.
Na połowie tortilli układamy wcześniej przygotowany farsz. Tortillę składamy na pół.
Tortille podsmażamy na suchej patelni z dwóch stron, do zarumienienia.