Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam quiche'e i tarty, ale nie zawsze mam ochotę zagniatać na nie ciasto. Wypróbowałam więc wersji uproszczonej tego pysznego dania i wyszło smakowicie :D Idealne zarówno na śniadanie jak i imprezową przekąskę!
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 844
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 93
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 844
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 93
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180st. Na łyżce oleju podsmaż boczek i pokrojony w półksiężyce por. Odstaw do wystudzenia. Z chleba tostowego powycinaj filiżanką kółka, rozwałkuj je dosyć cienko, umieść w zagłębieniach formy do muffinek i zapiecz przez 3 minuty. Po czym wyciągnij, chwilkę przestudź i napełnij każdego mini quiche'a podsmażonym farszem. Następnie posyp startym żółtym serem i szybko napełnij śmietaną roztrzepaną z jajkami i przyprawioną solą, pieprzem i gałką muszkatołową (jeżeli będziesz przedłużać tę czynność kromki chleba mogą się rozmiękczyć). Wstaw do piekarnika na ok. 20 min., czyli do momentu aż masa się zetnie a chlebkowe brzegi zarumienią. Podawaj na ciepło.