Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty powinny być wypieczone z wierzchu, a w środku miękkie. Przede wszystkim muszą być chrupiące i gorące. Dlatego jeżeli robimy je w piekarniku, najpierw trzeba krótko, ale na dobrze rozgrzanej patelni, obsmażyć z obu stron na rumiano. Następnie układamy na nich ulubione dodatki i wkładamy na krótko do dobrze nagrzanego piekarnika.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 165
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 165
Składniki
Piwo, ser, cynamon i żółtko zmiksować na gładki sos. Kromki chleba posmarować z dwóch stron margaryną lub masłem, obsmażyć na suchej, gorącej patelni na zloty kolor. Piekarnik rozgrzać do 180°. Parówki przekroić na pół w poprzek i wzdłuż.Ułożyć po dwie na toście, polać sosem piwnym, ułożyć na blasze i zapiekać w gorącym piekarniku 5 minut. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem. Znakomitym dodatkiem będą pomidory i mieszanka sałat polana sosem winegret.