Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Planujesz przygotować śledzie na święta lub sylwestrową imprezę? Koniecznie przetestuj przepis na śledzie po kaszubsku. Ich przygotowanie zajmuje kilkanaście minut, dlatego bez trudu znajdziesz chwilę,aby zrobić je w ferworze świątecznych przygotowań.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Śledzie namocz przez 2-3 godziny. Odsącz je, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na oleju. Gdy się zeszkli wlej koncentrat pomidorowy, wodę, olej, ocet. Dosyp cukier. Wymieszaj. Dodaj również pokrojone drobno ogórki, ziele i liście laurowe. Dopraw. Duś ok. 15 minut.
Wszystko ułóż na półmisku, ostudź, przykryj i włóż do lodówki na całą noc. Pyszne, tradycyjne danie gotowe. Idealne na przystawkę i świąteczną przekąskę.