Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka na ciepło dla wymagajacych i oczekujących ciekawostek.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27479
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1218
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27479
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1218
Składniki
Wątróbke wymoczyc w mleku oczyścić z błon(ja mocze godzine w lodówce)Rozpuścic Plante i smażyc do miekkości.Na koniec posolić i popierzyć grubo mielonym pieprzem.W rondelku zagotować wodę z cukrem,dodać tabasco i maliny.Blenderem zmiksować po 5 minutach.Przecedzić żeby w sosie nie było pestek.Mąke ziemniaczana rozpuscic w 1/3 szklanki zimnej wody.Zageścic optymalnie sos malinowy.Posiekac pietruszke(ja również podaje z równie dobrym efektem z siekana świeżą bazylią).Podawac na białym duzym talerzu.Sos wylewamy na środek na nim układamy stosik z wątróbki opruszamy pietruszka lub bazylia do dekoracji ładny szczytowy listek Bazylii.Smacznego.