Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 108
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 39
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 108
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 39
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Składniki
Owoce kroimy w plastry usuwamy gniazda nasienne.Cebulę też kroimy w plastry.Z boczku odcinamy skórę i plasterki dzielimy na pół. Na foli aluminiowej układamy plasterek cebuli,boczek,wątróbkę posypujemy solą (może być wegeta) i pieprzem,na to plasterek jabłka lub gruszki i znów plastrek boczku.Zawijamy szczelnie w folie.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200stC na 25min.
Potrawa ta nadaje się także na grila czas pieczenia może się wydłużyć o 10min.