Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli ciąg dalszy mojej kulinarnej przygody z tofu - tym razem na ciepło
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 512
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13741
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 512
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13741
Składniki
Na patelni - marchew i cebulę (drobna kostka) podsmażyć na oleju, dodać tofu pokrojone w drobną kostkę i sos sojowy - całość na dużym ogniu podsmażyć na złoty kolor. Doprawić.
Na patelnię dołożyć zmiksowane wcześniej pomidory i bób , dusić kilka minut do zgęstnienia płynu (soku pomidorowego), posypać natką i pałaszować .
Dla wegetarian jest to danie samo w sobie , a dla mięsożerców ( takich jak ja) stanowi pyszny dodatek do pieczonego mięsiwa.