Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta wielkanocne zbliżają się szybkimi krokami, więc najwyższy czas zaplanować co w tym roku podamy na świątecznym stole. Przyznam, że ja mam już pewien plan ;) Dla Was przygotowałam przepis na jajka nadziewane, bez których święta byłyby nieważne. Myślę, że na każdym polskim, wielkanocnym stole jajka to element obowiązkowy. Warto je przygotowywać w różnej postaci, żeby nie było nudno. U mnie dzisiaj z nadzieniem rybnym. Polecam :)
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1065
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1065
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, dodając do wody 1 łyżkę soli. Sól ułatwi nam obieranie jajek, skorupka będzie ładnie odchodzić od białka. Ugotowane jaja zalewamy zimną wodą, i odstawiamy na kilka minut, po tym czasie zmieniamy wodę i ponownie odstawiamy, najlepiej na 10- 15 minut. Wylewamy wodę i obieramy jajka. Zbyt długie przetrzymywanie jajek w wodzie sprawia, że białko robi się miękkie, lekko ciapkowate :) Czas przygotować nadzienie. Tuńczyka osączamy z zalewy, paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Kawałki tuńczyka łączymy z serkiem, dodajemy rozdrobnioną paprykę i posiekany szczypiorek. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Obrane jajka kroimy na połówki. Z jajek wyjmujemy żółtka. Połówki jajek napełniamy nadzieniem, dekorujemy pokruszonym żółtkiem i posiekanym szczypiorkiem. Podajemy na kiełkach brokułów. Smacznego.