Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-04-2023
Moim ulubionym pomysłem na jajka faszerowane jest wersja z awokado- jest to połączenie smaków, które uwielbiam! Jeśli lubicie egzotyczne smaki, to jajka z awokado będą dla Was idealne - awokado dodaje im kremowej konsystencji i delikatnego, orzechowego posmaku.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20704
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 57
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5209
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20704
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 57
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5209
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 74
Składniki
Ugotuj jajka na twardo w osolonej wodzie. Odstaw do wystygnięcia, następnie obierz ze skorupek i włóż je do soku z buraka (może być kupny). Zanurzaj jajka na 25-30 min. (lub dłużej, jeśli chcesz, by zabarwiły się intensywniej).
Przekrój awokado na pół i usuń pestkę. Wyciągnij miąższ łyżeczką, zostawiając cienką warstwę miąższu przy skórce. W misce wymieszaj miąższ awokado z sokiem z cytryny, majonezem, serkiem kremowym oraz solą i pieprzem do smaku na gładki krem. Za pomocą dekoratora cukierniczego lub łyżeczki połóż na każdej połówce jajka farsz z awokado.
Przełóż jajka z awokado na półmisek i udekoruj zieleniną i pieprzem. Od razu podawaj jako przystawkę lub dodatek do dania głównego. Smacznego!