Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne smarowidło do chleba. Pod chrupiącymi warzywami ukryta jest serowa pasta z dodatkiem cebulki, suszonych owoców i białego wina.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9668
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 239
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 533
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9668
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 239
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 533
Składniki
Cebulkę obrać, drobno posiekać. Poddusić na oliwie z dodatkiem wody. Następnie nakryć pokrywką. Morele i inne suszone owoce drobno pokroić, dodać do szalotek. Dolać białego wina i poddusić. Zdjąć z ognia, ostudzić i dodać serek z ziołami. Wymieszać.
Serek przełożyć na talerz i nadać mu owalny kształt.
Świeże warzywa posiekać i posypać po serku szerokimi paskami. U mnie są to plastry rzodkiewki, kukurydza, paseczki kapusty pekińskiej, posiekany szczypior i koper oraz plastry ogórka.