Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoska kanapka w bagietce z soczystymi pomidorami, serem mozzarella pesto bazyliowym i listkami świeżej bazylii. Do tego chrupiące plastry boczku, które można zastąpić szynką parmeńską. Takie kanapki doskonale sprawdzą się na piknik, drugie śniadanie do pracy lub kolację. Sycące, atrakcyjnie wyglądające i bardzo smaczne.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Składniki
Bagietkę dzielimy na dwie równe części, następnie każdą połówkę przecinamy wzdłuż.
Plastry boczku podsmażamy na suchej patelni przez kilka minut z dwóch stron. Powinniśmy uzyskać dwa chrupiące chipsy.
Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy na plasterki. Mozzarellę odsączamy z zalewy i również kroimy na plastry.
Bagietkę od środka smarujemy na dwóch połówkach pesto. Na spód kanapek kładziemy plasterki pomidora, chipsy z boczku i mozzarellę. Składniki oprószamy mieszanką włoskich ziół. Na górę układamy listki bazylii. Włoską kanapkę przykrywamy drugą połową bagietki. Smacznego!