Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na nietypową przekąskę imprezową? Ten przepis z pewnością sprawdzi się idealnie. Rurki z ciasta francuskiego tym razem w wersji wytrawnej faszerowane pyszną pastą z tuńczyka, jajek i ogórka. Znikają w ekspresowym tempie :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Ciasto pociąć na długie paski o grubości ok. 2 cm. Nawijać na rurki zaczynając od cieńszego końca tak, aby ciasto lekko na siebie zachodziło. Rurki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać sezamem. Piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 210 stopni przez ok. 10-15 minut. Wystudzić i delikatnie zdjąć z foremek.
Tuńczyka odsączyć z zalewy, przełożyć na miski. Dodać starte na tarce na grubych oczkach jajka, pokrojonego w drobną kostkę ogórka, posiekany szczypiorem, sos sriracha i majonez. Doprawić solą i wymieszać. Rurki nadziewać pastą.