Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowe a'la żabie udka w amarantusowej panierce to smaczna, zdrowa i pożywna przekąska :) Panierka nie zawiera glutenu.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek i kroimy ją na mniejsze kawałki. Każdy kawałek przekrawamy dodatkowo do około 3/4 długości. "Udka" oprószamy solą oraz pieprzem, obsypujemy ziołami prowansalskimi i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Każdy kawałek obtaczamy w mące gryczanej...
...a następnie w roztrzepanym jajku i amarantusie ekspandowanym. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Życzę smacznego! :)