Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie, które nauczyłam się robić we Włoszech, bardzo proste, mało pracochłonne ale bardzo bardzo smaczne ! Polecam wszystkim gorąco !!! :)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Składniki
Umyte Cukinie przeciąć na pół - podłużnie i dość głęboko ponacinać (najlepiej w krateczkę). Osolić tak przygotowane połówki (wg mnie lepiej smakują więcej posolone) i włożyć do piekarnika na 40 minut na 180 stopni C. Następnie trzeba przygotować plasterki masła i ponakładać je na gorącą cukinie i obficie posypać cukinie tartym parmezanem. Następnie włożyć cukinie z powrotem do gorącego piekarnika (również na 180 stopni C) Piec, aż parmezan się zarumieni (ok 5 minut). Gotowe. Smacznego !!! :)