Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na wykorzystanie resztek. Dobre zarówno na przekąskę na przyjęcia jak i na kolację. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Składniki
Najpierw łączymy mleko, jajka i olej. (Ja użyłam robota kuchennego ze względu na ograniczony czas jaki miałam do podania kolacji) Kiedy już wszystko będzie połączone dodać proszek do pieczenia i powoli dodawać mąki. Może się okazać że będzie potrzebna większa ilość niż podana w przepisie. Ciasto ma być delikatne.
Pokroić dodatki w mniejsze kawałeczki
ciasto rozwałkować na grubość ok 0,5 cm. Pokroić w ok 5 cm prostokąty. Smarować koncentratem, położyć po kawałeczku dodatków przykryć serem.
Zwinąć w rulonik
Ruloniki wyłożyć na blaszkę wyłożoną folią. Posmarować z wierzchu oliwą i posypać ziarnami sezamu.
Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 15-20 min, aż się zrumieni. Smacznego.