Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywna zapiekanka, idealna na wiosenny obad.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Brokuła i kalafior umyć, podzielić na mniejsze różyczki, marchewki obrać, pokroić na mniejsze kawałki.
Warzywa ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić.
Groszek ugotować w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Odcedzić.
Sos: masło roztopić na patelni, dodać mąkę i podsmażyć. Zalać letnim mlekiem i bulionem. Wymieszać i gotować około 15 minut. Do sosu dodać utarty ser, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatałową.
Ugotowane warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać odsączoną kukurydze, groszek i polać sosem. Zapiekać około 10 minut w temperaturze 200 stopni C.
Przepis zaczerpnięty z Tele Tygodnia trochę zmodyfikowany prze mnie.