Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dużo mam w tym roku papierówek. Chcąc zagospodarować choć część jabłek, wpadłam na pomysł znanej mi z dzieciństwa zapiekanki. I tak oto powstał smaczny podwieczorek. Polecam przepis.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1040
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1230
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12596
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1040
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1230
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12596
Składniki
Przygotować żaroodporne naczynie. U mnie to jest keksówka o wymiarach 12x25 cm. Ugotować ryż według przepisu na opakowaniu. Wodę odcedzić. Papierówki umyć, obrać i pokroić. Do keksówki włożyć warstwę ryżu, a na nią jabłka. Posypać je cynamonem. I znów powtórzyć czynność: ryż-jabłka-cynamon. Z podanych proporcji powinny wyjść trzy warstwy. Keksówkę włożyć do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na około 30 minut. Jeszcze jedno. Keksówkę należy wysmarować tłuszczem i wysypać kaszką manną.Wtedy zapiekanka nie będzie przywierać do ścianek naczynia.