Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje zapiekanki to prosty sposób na pyszną przekąskę śniadaniową czy popołudniową. Lubią je dzieci jak i dorośli nimi nie pogardzą. Proste, łatwe i smaczne. Polecam
nóż, patelnia, łyżka,
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5552
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5552
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
Bagietkę przekroić na 3 części i następnie przekroić po długości na dwie części tak że wyjdzie 6 zapiekanek. Pieczarki oczyścić, obrać i pokroić w kostkę lub pól plasterki, cebulę obrać i drobno pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle klarownym podsmażyć do zeszklenia cebulę, dodać przygotowane pieczarki, doprawić do smaku pieprzem , solą i podsmażać do miękkości. Ba bagietkach rozłożyć porcje pieczarek , obsypać startą mozzarellą i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do rozpuszczenia i zapieczenia sera. Podawać polane ketchupem. Smacznego
Zapiekanki po upieczeniu.
Zapiekanki gotowe do podania.