Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione zapiekanki, dzisiaj z bułki gryczanej i na bogato. Polecam
nóż, patelnia, łyżeczka, talerzyk,
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Pieczarki po obraniu kroimy i podsmażamy na maśle, dodając szczyptę soli i pieprzu. Podsmażamy do miękkości. Bułkę kroimy na połówki , na każdą nakładamy plaster szynki, na to porcję pieczarek. Posypujemy startą mozzarellą i zapiekamy w piekarniku w 150 stopniach około 10 - 15 minut. Po wyjęciu polewamy ketchupem. Smacznego
Zapiekanki gotowe do podania.