Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
patelnia z pokrywką
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Maślaki trzeba obrać , oczyścić i opłukać. Na patelni rumieni się posiekaną cebulę a potem dodaje się pokrojone z grubsza grzyby i posiekany czosnek. Gdy płyn odparuje i grzyby zaczną się rumienić można całość doprawić solą i pieprzem.
Grzyby układa się na pieczywie i przykrywa startym lub posiekanym serem. Do zapiekania mniejszych ilości używam dużej patelni z pokrywką- to oszczędność czasu. Grzanki układa się na suchej patelni, przykrywa pokrywką i grzeje się je na średnio mniejszym ogniu, aż ser zacznie bulgotać.
Smacznego :)