Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne ciasteczka o smaku migdałów i cynamonu. Przepis oryginalny na stronie: http://www.malacukierenka.pl/cynamonowe-ciasteczka-owsiane-z-orzechami.html. Mój przepis jest delikatną modyfikacją.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Płatki migdałowe prażyć w piekarniku 180 stopni przez max 8 min. Jak wystygną pokruszyć (prażyć na papierze do pieczenia).
masło ucierać z miodem 2-3 minuty. Mieszając dodać jajko, aromat migdałowy (do smaku).
W innej misce wymieszać mąkę, sodę, sól, cynamon, płatki migdałowe, płatki owsiane i rodzynki.
Połączyć składniki sypkie z masłem i dokładnie wymieszać. Ja po prostu ugniatam ręką cały mix. Zrobi się z tego gęsta i twarda masa ale to jest ok.
Ciasteczka układać na papierze do pieczenia formują kulki i rozpłaszczając je w ręku. Piec w piekarniku 170 stopni przez 15 minut. Po wyjęciu odstawić do wystygnięcia i stwardnienia.