Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne śledzie zielone. Śledzie przygotowane w cieście naleśnikowym a następnie zalane zalewą pomidorową, smakują wybornie i szybko znikają ze stołu.
garnek, nóż, patelnia, ręcznik papierowy, mieszadełko do rozmieszania ciasta naleśnikowego,
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Śledzie gotowe do podania.
Śledzie umyć , osuszyć i pokroić ( 1 szt na 3 -4 kawałki). Posolić i zostawić na 30 minut . W między czasie przygotować ciasto naleśnikowe. Składniki ciasta naleśnikowego dokładnie wymieszać. Do ciasta naleśnikowego włożyć przygotowane śledzie, wymieszać a następnie wyjmować widelcem i smażyć na rozgrzanym oleju. Składniki zalewy włożyć do garnka i zagotować , gotować około 15minut, po czym wystudzić. Śledzie zalać zalewą i odstawić na 3 dni. Najlepiej smakują po 3 dniach od przygotowania. Smacznego.