Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa przekąska - hummus z dodatkiem szpinaku w pięknym, zielonym kolorze. Najlepszy jako dip do maczania warzyw.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 180
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 386
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 180
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 386
Składniki
Ciecierzycę namoczyć na noc. Następnego dnia odlać wodę, przepłukać wodą a następnie zalać świeża wodą i ugotować do miękkości (zajemie to ok 1-1.5 h). Odsączyć ( trochę wody z gotowania zachować) i ostudzić. Jak używacie ciecierzycy z puszki to należy ją odsączyć na sitku. W blenderze umieścić ciecierzycę, umyty szpinak, pastę tahini, posiekany czosnek, oliwę, kilka łyżek wody z gotowania, sok z cytryny i sól– wszystko dokładnie zblendować na gładką masę. Gdy masa będzie zbyt gęsta dodać jeszcze trochę wody. W razie potrzeby doprawić dodatkową solą i sokiem z cytryny. Podawać z surowymi, pokrojonymi w słupki warzywami.