Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz mięso drobiowe, por nie obcy Tobie ? To zatem danie dla Ciebie !
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 124
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13723
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 108
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 55
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 124
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13723
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 108
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 55
Składniki
Mięso opłukałem, osuszyłem, pokroiłem na płaty i lekko rozbiłem. Doprawiłem solą i pieprzem, skropiłem sokiem z cytryny. Przykryłem i odstawiłem na 30 minut do lodówki. Dymkę i natkę drobno pokroiłem ,wymieszałem. Każdy płat mięsa posmarowałem musztardą, posypałem mieszaniną natki i dymki, przykryłem plasterkami boczku, zawinąłem i spiąłem wykałaczkami, lekko oprószyłem mąką . Pory umyłem, osuszyłem , białe części przeciąłem wzdłuż na połówki i wyłożyłem nimi posmarowaną masłem żaroodporną formę. Na porach ułożyłem mięso , skropiłem bulionem doprawiłem gałką muszkatołową i pieprzem. Na każdym zrazie położyłem mały kawałek masła, zapiekałem godzinę w temperaturze 190 stopni C przykryte folia aluminiową. Śmietanę wymieszałem z żółtkiem, solą i białym pieprzem, polałem mięso i zapiekałem jeszcze 10 minut.