Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosta w przygotowaniu a zarazem pyszna zupa pomidorowa.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na gorącej oliwie z oliwek razem z czosnkiem. Do gotującego się wywaru dodać cebulke z czosnkiem, wsypać ryż, gotować aż ryż będzie miękki. Wlać sos pomidorowy, doprawić bazylią, oregano, chili,słodką papryką. Dodać oliwki posiekane w plasterki i kukurydze - zagotować. Zdjąć zupe z ognia, dodać trzy łyżki gorącej zupy do śmietany wymieszać- następnie mieszanine zupy i śmietany wlewać powoli do całości zupy w garnku. Zagotować, podawać z kleksem śmietany i posiekaną natką pietruszki. Smacznego