Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w wykonaniu, smaczna, zachwyca kolorem.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1034
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1034
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Agrest umyć, odciąć ogonki, wrzucić do słoja. Lekko nagnieść. Zalać wódką i spirytusem. Odstawić na miesiąc. Po miesiącu zlać alkohol, owoce zasypać cukrem, cukrem waniliowym i dołożyć imbiru. Odczekać miesiąc. Następnie odcedzić nalewkę słodką od owoców i wymieszać z nalewka wytrawną. Wlać do butelki i szczelnie zakorkować. Odstawić na dwa miesiące, aby dojrzała.
Nalewka bardzo czasochłonna, ale warta poświęconego czasu oczekiwania.
Owoce, po odsączeniu nalewki słodkiej, można wykorzystać – na przykład do placka lub zamrozić i podawać jako kostki lodu do drinków.