Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj zapraszam ponownie na przepyszny kompot. Jabłka i śliwka to już mój sprawdzony duet, robiłam go już dwa lata temu. Jednak tym razem trochę go urozmaiciłam dodając kilka goździków i szczyptę cynamonu. Taka drobna zmiana, a zmienia całkowicie smak kompotu. Aromat przypraw z pewnością poprawi nam humor w jesienne wieczory. :)
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 36
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1847
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 399
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1766
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 36
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1847
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 399
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1766
Składniki
Owoce dokładnie umyć. Śliwki przekroić na pół i usunąć pestki, Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Litrowe umyte słoiki wypełnić do połowy jabłkami, a następnie śliwkami. Zalać osłodzoną wodą (cukier najlepiej rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, a później dolać zimnej).
Słoiki mocno zakręcić, włożyć do dużego garnka, na dno położyć szmatkę i zalać wodą. Pasteryzować ok. 30 min.
Smacznego :)