Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zapas na zimę na sałatki i surówki.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 162
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 867
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 162
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 867
Składniki
Wykonanie: Bakłażany opłukać, pokroić w paski, przełożyć do miski, dodać pokrojony czosnek natkę pietruszki w pęczku i odłożyć na noc. Na drugi dzień zagotować ocet, włożyć bakłażany z powstałą wodą i gotować na małym ogniu przez 20 minut. Następnie przełożyć do wyparzonych słoików (bez pietruszki) i zalać gorącym octem wymieszanym z olejem. Szczelnie zakręcić i przechowywać w chłodnym miejscu.