Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora przygotować octy na przyszły sezon.
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 511
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14728
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 511
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14728
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 81
Składniki
Nie myte winogrona ale czyste winogrona zalewa się osłodzoną wodą. Po miesiącu odlewa się owoce i zostawia płyn na kolejny miesiąc. w sumie po dwóch miesiącach ocet jest gotowy, wystarczy zlać go znad osadu. Na początku najlepiej ocet przechowywać w chłodnym miejscu, bo może gazować. Ocet świetnie nadaje się do sałatek i przetworów, marynowanej papryki, sałatek ogórkowych, buraczków na zimę.
Smacznego :)