Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny bigos z cukinii .Sprawdza się na obiad i nie tylko...
NÓŻ,TARKA,MISKA,PATELNIA,SŁOIK
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Z umytej cukinii wydrążyć miąższ,szatkować na dużych oczkach,dodać sól i odstawić.Poszatkować marchewkę także na dużych oczkach i pokroić cebulę w piórka.Pokroić kiełbasę.Na jednej patelni smażyć kiełbasę,na drugą wrzucić liście laurowe,ziele angielskie i cebulę.Gdy cebula sie zrumieni dodać marchewkę podmażyć do miękkości następnie dodać odciśniętą cukinię,czosnek suszony,pieprz ziołowy, parykę słodką,sól i pieprz czarny.Dusić pod przykryciem około 10 min,po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy i nadal chwilę dusić,jeśli będzie zbyt suche dodać troszkę wody,dodać kiełbasę i danie gotowe..Jeśli wekować na zimę bez kiełbasy, gorący bigos przełożyć do słoików i obrócić do góry dnem-gotowe. ŻYCZĘ SMACZNEGO :)