Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne tradycyjne buraczki do obiadu bez zbędnych dodatków typu papryka itp..:-)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Buraki w łupinach gotujemy do miękkości. Ugotowane zalewany zimną wodą i w tej wodzie obieramy. Zetrzeć na grubych oczkach (jak ktoś lubi można na najmniejszych). Dodać najpierw po połowie cukru, octu i soli. Sprawdzić smak bo burak burakowi nie równy, zawsze można dodać składników, ująć już się nie da ;-) Napełniamy słoiki i pasteryzujemy 20 minut. Smacznego!