Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowy dlatego, że można je po otwarciu doprawić tak jak lubisz - z cebulką, lub chrzanem lub odgrzać na masełku na słodko-kwaśno.
Polecam.
Odsłon: 134
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 126
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17061
Polecam.
Odsłon: 134
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 126
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17061
Składniki
Buraki umyć i ugotować w skórkach prawie do miękkości.
Gdy będą letnie obrać z łupin - można łatwo ściągnąć mając rękawiczki na rękach- obłuszczać skórkę w palcach lub nożykiem. Zetrzeć na tarce lub malakserze na wiórki. Doprawić po swojemu do smaku solą, pieprzem, octem i cukrem - mają być słono-słodko-kwaśno-ostre :) zrównoważony smak lub jak kto chce. Wymieszać.
Wkładać do wcześniej umytych i przelanych wrzątkiem słoików, wytrzeć gwint i zakręcić zakrętki.
Pasteryzować w garnku z wodą, pod przykrywką, 10 min. od zagotowania.