Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na zimę zapraszam po przepis
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13806
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 38
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 16
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 68
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13806
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 38
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 16
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 68
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Składniki
Umyte buraczki gotuje z łyżką soli do miękkości nie obieram buraczków. Po ugotowaniu scedzam wodę z buraczków i zostawiam by przestygły i obieram ze skorki kroje w kostkę lub plasterki .Dio każdego słoika na dno daj listek laurowy ,kilka ziaren ziela i pieprzu i układam pokrojone buraczki.
Wodę z sola ,cukrem i octem należy zagotować następnie zalewam buraczki w słoikach szczelnie zakręcam .Słoiki będę pasteryzować 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .