Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe buraczki z papryką na zimę zapraszam po przepis
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 17
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 78
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 399
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 17
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 78
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 399
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Składniki
Buraczki myje nie obieram i gotuje w garnku z woda do momentu aż buraczki będą miękkie. Scedzam wodę w której się gotowały buraczki i zalewam zimną wtedy ładnie zejdzie nam skorka .
Cebule drobno kroje tak samo papryki i zalewam wrzątkiem i zostawiam na 30 minut pod przykryciem .
Buraczki ścieram na tarce o grubych oczkach następnie dodaje paprykę z cebulą scedzone z wody w której się parzyły .Do miski z warzywami daję cukier ,sól ,przyprawy ,ocet i olej dokładnie mieszam .
Przygotowane buraczki nakładam do czystych słoików i szczelnie zakręcam .Przetwory pasteryzuję na mokro 15-20 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Gotowe słoiki wyjmuje odwracam do góry dnem i czekam aż ostygną ,wynoszę do spiżarni w chłodne miejsce .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .