Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka pasteryzowana z buraczków i białej kapusty o lekko kwaśnym smaku. Doskonale pasuje do dań mięsnych.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 200
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 200
Składniki
Wodę zagotowujemy z octem, cukrem, solą, liściem laurowym i zielem angielskim i odstawiamy do wystudzenia. Buraczki gotujemy, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy. Cebule obieramy i również kroimy. Wszystkie warzywa przekładamy na miskę, wlewamy przestygniętą zalewę, mieszamy i odstawiamy na 2 godz. Po tym czasie sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików lekko ubijając. Zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 15 min.