Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest delikatna nie trzeba jej blanszować jak cebulę dymkę poza tym mniejszych sztuk nie obierałam. Odcięłam tylko końcówki i opłukałam w wodzie. Wygodna w uprawie i obróbce. Cebulka której szukałam ;)
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 92
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 647
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1480
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 92
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 647
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1480
Składniki
Zalewę zagotować, powinna mieć słodko - kwaśny smak. Można ją sobie dopasować do swojego gustu, dodać więcej cukru bądź octu.
Cebulę oczyścić (małych cebulek nie obierałam). Przygotować czyste i suche słoiczki np. po przecierze pomidorowym. Do każdego dać 3 ziarna pieprzu, 2-ziela angielskiego, mały listek laurowy, szczyptę ziaren gorczycy i cienki plasterek świeżego imbiru. Na to wsypać obraną cebulkę. Zalać przegotowaną marynatą, zakręcić, pasteryzować 10 min.