Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki te są świetne na zimę, kiedy brakuje nam świeżych warzyw na kanapki. Zaznaczam, że kiszonki to naturalne probiotyki. Wspomagają układ trawienny i odpornościowy.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9384
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 226
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 508
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9384
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 226
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 508
Składniki
-oczyszczone ogórki kroimy w długie plastry takie właśnie na kanapki:) oczywiście ze skórką -wkładamy pionowo do czystych słoików - z reszty składników (oprócz kopru i liści) robimy zalewę gotując razem składniki - do słoiczków z ogórkami wkładamy listek wiśni, trochę kopru i zalewamy gorącą zalewą. - mocno zakręcamy i odkładamy do góry dnem. Pamiętajmy aby zakrętki nie były uszkodzone.