Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwy wyśmienity, wyrazisty smak. Wspaniale smakuje z ostrymi serami, mięsem, ale też z deserami, np. biszkoptowymi naleśnikami z odrobiną bitej śmietanki.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Składniki
Obraną marchew i pory kroimy w plasterki.
Marchew, czosnek, pory i kolendrę miksujemy pulsacyjnie w robocie kuchennym.Powinno być drobno posiekane. Warzywa wsypujemy do garnka, dodajemy resztę składników, oprócz cukru i soku z cytryny. Całość mieszając gotujemy bez przykrycia około 15 minut, potem dodajemy cukier. Dalej dotujemy bez przykrycia przez około 30 minut, do momentu aż masa będzie gęsta i ciemna. Dodajemy sok z cytryny i doprawiamy solą. Przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut.
Przechowujemy około 2 miesiące.