Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cytryna z pomarańczą, przygotowane w ten sposób są idealne do herbaty nie tylko zimą, ale przez cały rok. Dodatkowo wytwarza się pyszny syrop, który również dolewam do herbaty. Używam nie tylko do zwykłej herbaty, ale też do zielonej, owocowej, do ziół i do wody. Zawsze mam w lodówce.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Cytrynę i pomarańczę dobrze wyczyścić. Ja wkładam do wody z dodatkiem octu na 2-3 minuty. Następnie myję w ciepłej wodzie. Po umyciu wytrzeć ręcznikiem papierowym. Tak przygotowane owoce pokroić w plastry. Do wyparzonego słoika układamy plaster pomarańczy, zasypujemy łyżeczką cukru, następnie plaster cytryny i zasypujemy cukrem. Tak postępujemy, aż ułożymy wszystkie plastry. Zakręcamy słoik. Przechowujemy w lodówce.